Volledig scherm
Mandy Willemsen (blauw shirt), hier in actie in het eerste duel met HV Angeren, werd bij HV Huissen node gemist tegen Ha-Stu. © Fons Sluiter

HV Huissen verliest inhaalduel en is geen ongeslagen kampioen

NIJMEGEN - De handbalsters van HV Huissen hebben dinsdagavond in Nijmegen met 18-15 (rust 8-7) verloren bij Ha-Stu. Een dompertje op het einde van de competitie voor de kampioen van 2B, want de ploeg van trainer/coach Huub Vermeulen wilde ongeslagen blijven.

Het duel moest op een doordeweekse avond worden ingehaald, omdat vorige maand de (Radboud)hal dubbel geboekt was en de wedstrijd moest worden afgeblazen.

HV Huissen-teamleider Patricia Willemsen baalde: ,,Als we toen hadden gespeeld, hadden we Mandy (haar dochter en cirkelloopster, red.) er nog bij gehad. Onlangs schoot haar arm uit de kom en daar is ze een paar jaar geleden aan geopereerd. We misten haar vanavond als aanspeelpunt.”

Chocolaatjes en bubbels

Volgens Willemsen stond Ha-Stu verdedigend fysiek meer dan haar mannetje. ,,Ze waren fanatieker en hebben constant op voorsprong gestaan. En ook werden ze gesteund door vervelende studenten. Destijds hadden wij zestig fans bij ons, nu slechts tien. Wel lief dat we van Ha-Stu chocolaatjes en een fles bubbels kregen, omdat we kampioen zijn geworden. Dat zal ook wel in de kopjes van de speelsters hebben gezeten.”

HV Huissen werd vorige week zonder te spelen kampioen van de tweede klasse B, toen de club te horen kreeg dat UGHV, komende zondag eigenlijk tegenstander in Huissen, dan geen team op de been kan brengen. Gevolg was een reglementaire 10-0 zege voor HV Huissen en twee punten, die voldoende waren om zeker te zijn van de titel.

Tegen Ha-Stu was Jill Scholten met vijf goals topscorer van HV Huissen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport