Volledig scherm
De dammers van DC Lent speelden gelijk (10-10) tegen De Vaste Zet uit Geleen.

Invallers bezorgen DC Lent de punten

WESTERHAAR - Voor DC Lent was de winst van zaterdag bij Westerhaar 2 (11-9) een mooie opsteker in de overlevingstocht in de hoofdklasse. De invallers Remco van Zelst en Jan Jacobs, vervangers van de niet beschikbare Chris Roeleven en Sander Spaans, hadden met hun partijwinst een belangrijk aandeel in de zwaar bevochten zege.

DC Lent verbeterde met de winst op de altijd gevaarlijke reserves van de Twentse ereklasser zijn positie en staat na drie speelrondes met vier punten op een rustgevende vijfde plaats.

Van Zelst toonde zijn routine: hij plaatste tegen Tomasz Miksa een slimme lokzet. De ex-Pool tuinde er in en werd slachtoffer van een lichte combinatie. Jacobs bracht een prima speelplan op het bord, trok zich niets aan van de doorbraak van Gerwin Mollink en won met een leuk eindspelmotief. Marco van Bronswijk rondde na mooi positiespel winnend af toen overbuurman Niek Kloppenburg de draad volledig kwijt raakte. Het betekende de derde Lentse zege.

Rob Everts zocht het tegen Peter Hoopman in een dubieus systeem en leverde daarin riskante zetten af. Dat moest hij met verlies bekopen. Eep van Manen liet tegen René Schippers een remiseplan lopen en kon daarna zijn partij niet redden. De overige partijen eindigden onbeslist.

Westerhaar 2-DC Lent 9-11: Elena Altsjoel-Maarten Nas 1-1, Peter Hoopman-Rob Everts 2-0, Jan Willem Hoeve-Roland de Rijke 1-1, Tomasz Miksa-Remco van Zelst 0-2, René Schippers-Eep van Manen 2-0, Alex Noppers- Joppe Lemmen 1-1, Theo Leoné- Gert v Willigen 1-1, Jeffrey Steen- Joop Geurts 1-1, Gerwin Mollink- Jan Jacobs 0-2, Niek Kloppenburg-Marco van Bronswijk 0-2.

Regiosport