Volledig scherm
Jacques Arends in sporthal de Bongerd in Bemmel. © Rolf Hensel

Jacques Arends: alleskunner die de sfeer bewaakt

clubheldBEMMEL - Vanaf het moment dat Jacques Arends in 2010 bij volleybalclub Kidang de zaal binnenstapte is hij, behalve de penningen, in zo’n beetje alle geledingen van de club actief geweest. En, alhoewel hij sinds kort geen bestuurslid meer is, is hij wekelijks in de zaal om daar waar nodig hand en spandiensten te verlenen.

Arends komt uit Arnhem, waar hij de vrouwen van Volvera rond de eeuwwisseling naar de eerste divisie leidde. Niet lang daarna verhuisde hij met vrouw en baby, en een tweede op komst, naar Bemmel. En zodra zijn dochters een kleine tien jaar later voor volleybal bij Kidang kozen, werd hij actief binnen de vereniging.

Quote

Het dorpse ligt me beter.

,,Met een kleine en een kind op komst wilde ik graag naar een kleinere gemeente verhuizen. Het dorpse ligt me beter en ik vind het leuk om in een kleine gemeenschap actief te zijn. Dus toen mijn dochters in 2010 bij Kidang gingen spelen, heb ik me daar ook gemeld. En als ouder van een jeugdlid met volleybalervaring zit je voor je het weet diep in de vereniging.”

Trainer-coach

Arends werd al gauw trainer-coach van het verschillende vrouwenteams, bestuurslid technische zaken en sponsoring en bracht samen met Frank Denkers structuur in de vereniging. Op dit moment beschouwt hij zich als manusje-van-alles en traint hij eens in de twee weken het vierde vrouwenteam.

,,Omdat ik voor mijn werk bij een grote verzekeraar veel reis, heb ik als coach een stapje terug gedaan. Desondanks probeer ik twee keer in de week in de zaal te zijn en zaken die blijven liggen op te pakken. Zo ben ik wedstrijdsecretaris, schrijf ik regelmatig voor de nieuwsbrief, begeleid ik scheidsrechters binnen de club en doe de ledenadministratie. En daarnaast zo’n beetje alles waar behoefte aan is.”

Verbinding

Volledig scherm
Jacques Arends in sporthal de bongerd in Bemmel. © Rolf Hensel

De 56 jarige Arends zoekt in alles wat hij bij Kidang doet verbinding met de andere leden. ,,Ik vind het heel belangrijk dat er sfeer is binnen de club en dat kan alleen wanneer we het met elkaar doen. Mijn doel is dat ieder individueel lid het leuk heeft. Ik wil mensen het gevoel geven dat er rekening wordt gehouden met wat ze willen. En daar ook iets mee doen natuurlijk.”

Naast alle genoemde activiteiten, richt de alleskunner zich op het moment op de jeugd. ,,Ik ben betrokken bij de opzet van Kidang Kids waarbij we ons richten op de jeugd tussen de zes en twaalf jaar. We geven die groep veel aandacht waarbij groei als volleyballer en plezier in het spel hand in hand gaan. En op deze manier blijf ik mezelf binnen de club ook ontwikkelen.”

Is Jacques Arends jouw clubheld? op hem stemmen kan tot en met 31 oktober via Clubhelden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport