SVHA-speler Coen van der Linden (groen shirt) in duel met Derek Verbeek van Valburg.
Volledig scherm
PREMIUM
SVHA-speler Coen van der Linden (groen shirt) in duel met Derek Verbeek van Valburg. © Fons Sluiter

Kasteel klinkt als de Kuip, maar de sfeer blijft gaaf bij Betuws onderonsje SC Valburg-SVHA

Sportpark ’t Kasteel klonk zaterdagmiddag een klein beetje als De Kuip. Valburg versloeg er SVHA, met 3-2. Een sfeerreportage.

8 reacties

 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Remco is blijkbaar teruggefloten.
 • Harrie Derksen

  2 maanden geleden
  Goed dat de Gelderlander deze kop gebruikt. De eigen gedragsregels van SVHA gelden blijkbaar niet voor de herveldse jeugd, die het waarschijnlijk stoer vindt "homo" als scheldwoord te gebruiken. Je zult maar deel uit maken van deze groep watjes en zelf homo zijn. Kans groot dat je afhaakt bij het voetbal. Ik hoor het vaker bij amateurwedstrijden, die ik bezoek en voel mezelf als homo deze momenten vernederd en niet welkom bij de wedstrijd. Tijd voor actie door de vertrouwenspersoon van SVHA.
 • Willem Wunderink

  2 maanden geleden
  Dat er in de hele voetbalwereld inclusief de sportjournalistiek nog steeds een middeleeuws aandoende mentaliteit heerst bewijst door stuk maar weer eens. De Gelderlander doet gewoon mee, alsof het de gewoonste zal van de wereld is te discrimineren, zonder ook maar een enkele kanttekening. Uiterst bedenkelijk. De discussie rond Johan Derksen is hun allemaal waarschijnlijk ook ontgaan, zij behoren vast tot de lachers die het allemaal niets kan schelen.
 • J.M.F Vries -Spaans

  2 maanden geleden
  "De grensrechter is een hetero, maar de sfeer bleef niet lang gaaf...." Stel dat dat in de krant kwam. En plotseling begrijp je weer dat er nog een giga lange weg te gaan is in heteroland. De Gelderlander meldt dat ondanks dat de grensrechter homo is, het tóch nog een 'tolerant' sport gebeuren werd: de sfeer bleef goed 😲. Ondanks rookbommen, veel dierlijk gebrul en véél bier, werd er gelukkig geen homo gemollesteerd of uitgescholden. Hoe fijn, die acceptatie van elkaar.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Zijn geaardheid hoeft helemaal niet vermeld te worden. Wel of hij correct fluit, daar hoort het over te gaan.

Amateursport