Volledig scherm
Lisanne de Jonge (links) in duel met Katie Bussey van Loon Lions. Archieffoto. © Fons Sluiter

Lisanne de Jonge mogelijk in Olympisch traject

BEMMEL - Lisanne de Jonge van Lekdetec.nl/Batouwe is door de basketbalbond gevraagd voor het traject van 3X3 basketbal in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokyo volgend jaar. 

Het is de bedoeling dat de speelsters die daarvoor geselecteerd worden uit de reguliere competitie worden gehaald en zich alleen op de nieuwe olympische discipline gaan richten.

Volledig scherm
Lisanne de Jonge (rechts) op archiefbeeld. © Fons Sluiter

,,Het is natuurlijk een enorme kans, maar ik twijfel nog wel”, meldde De Jonge. ,,Niet in het minst omdat ik Batouwe eigenlijk niet in de steek wil laten. De club gaat mij echt aan mijn hart. Daarbij moet ik het ook kunnen combineren met mijn studie pedagogiek aan de HAN in Nijmegen.”

,,Ik had eigenlijk al moeten beslissen, maar kreeg wat meer tijd. Ik moet de komende dagen nog maar even flink nadenken en de knoop dan door hakken. Het is waarschijnlijk een kans die nooit meer op mijn weg komt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport