Volledig scherm
Robin Simonis van Dreamfields Dolphins in de tang bij Mark Entius (10) en Jeffrey Carbo (6) van Almere. © Fons Sluiter

Meer dan de eer op het spel voor Dreamfields Dolphins

BEMMEL – Vanavond kunnen de basketballers van Dreamfields Dolphins zich in Katwijk plaatsen voor de finale van de final four van de promotiedivisie. De winnaar van die finale, volgende week zaterdag in Zwolle, mag zich amateurkampioen van Nederland noemen.

Dolphins zal dan eerst vanavond vanaf 21.00 uur een achterstand van acht punten op Grasshoppers moeten wegwerken. Geen sinecure, want de ploeg uit Katwijk was dit seizoen al drie keer te sterk voor de Bemmelnaren.

Bij winst lonkt volgens trainer Chris Stomp meer dan de eer: ,,De club schiet er niets mee op, als we de titel pakken. Maar voor de spelers is het een erkenning van gedane arbeid en een talentbevestiging. Ze weten dan dat ze op de drempel van eredivisieniveau zitten. Daar zouden ze aan de hand van een paar goede buitenlanders zich verder kunnen ontwikkelen.”

Dat zal voorlopig niet in Bemmel kunnen, want daar houden ze even pas op de plaats. ,,Dan misschien bij TGB Dragons, het Nijmeegs/Wijchense opleidingsinstituut. Daar hebben ze de eredivisieplannen eindelijk rond. Maar daar heb ik verder niets mee te maken en ik weet ook niet of er spelers naartoe gaan. Het lijkt me wel een geweldige kans voor de regionale spelers met talent.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport