Volledig scherm
De hockeyers van Bemmel vieren feest in Tegelen. © eigen foto

MHC Bemmel viert onverwachtse promotie na zinderende slotdag

overzicht hockeyBemmel – De hockeyers van MHC Bemmel konden het zondag zelf niet geloven, maar toch was het zo: na een zinderende slotdag in de derde klasse C was promotie naar de tweede klasse zeer onverwachts toch een feit. Een unicum in de clubgeschiedenis van de Betuwse vereniging.

De Bemmelnaren gingen de slotdag van de competitie in met 1 punt achterstand op Vughtse MOP, dat de tweede ‘promotie’ plaats bezette. Zelf versloeg de ploeg van coach Olaf Heskes Tegelen met 2-1. Vanuit Waalre sijpelde al snel het nieuws door dat MOP met 4-2 voorstond bij DVS, met nog slechts een paar minuten op de klok. De kans op promotie leek dan ook definitief verkeken.

Niets bleek echter minder waar, toen Bemmel-voorzitter Sander Schinkel - aanwezig in Waalre om updates te geven - meldde dat de 4-3 was gevallen. De Bemmelnaren verzamelden zich als collectief rondom de live verbinding met DVS en zagen vol ongeloof en blijdschap dat in de allerlaatste seconde alsnog de 4-4 viel. Promotie naar de tweede klasse was daardoor toch een feit, waardoor een onverwachts feest kon losbarsten.

Mathijs Meinema en Stijn van der Put scoorden voor Bemmel.

De Bemmelse vrouwen - die al zeker waren van promotie naar de tweede klasse - grepen net naast de titel in de derde klasse D. De Bemmelsen wonnen zelf in Assen met 6-0 van hekkensluiter HVA, maar zagen koploper Kromhouters geen fout maken bij Haackey: 5-0.

Anouk Genders (3), Michelle Jansen, Loes Goudzwaard en Lisa Otte troffen doel.

De hockeysters van HC Overbetuwe verloren in Nijverdal met 5-1 van HCHN en eindigden daardoor als vijfde in de vierde klasse C. De Elstersen maakten bij aanvang van de wedstrijd - als nummer vijf – nog kans op de titel. Die ging uiteindelijk naar Goor.

Myrthe Kleijn maakte het enige doelpunt namens Overbetuwe.

De Overbetuwse mannen verloren met 11-1 bij koploper Horst en sloten het seizoen in de vierde klasse B daardoor af op de laatste plaats. De Elstenaren verloren dit seizoen twee keer niet (5-1 zege op Heesch, 4-4 tegen Deurne) en sluiten het seizoen af met een negatief doelsaldo van -102.

Bram Kamps scoorde voor Overbetuwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport