Volledig scherm
Strafcorner voor MHC Bemmel tegen Nova. © Fons Sluiter

MHC Bemmel ziet promotiekansen somber in

overzicht hockeyBemmel - De hockeyers van MHC Bemmel zien hun promotiekansen in de derde klasse C na zondag somber in. De Bemmelnaren versloegen op eigen veld laagvlieger Nova met 7-2, maar zagen MOP - dé concurrent voor de tweede plaats en daarmee directe promotie naar de tweede klasse - verrassend eenvoudig winnen van koploper Venray (6-2).

Het verschil tussen de beide ploegen bleef daardoor 1 punt, in het nadeel van Bemmel. De kans op promotie is daardoor klein. De Bemmelnaren zullen komende zondag - op de laatste speeldag - zelf moeten winnen bij Tegelen en tegelijkertijd moeten hopen dat MOP punten verspeelt bij DVS.

Arre van den Boogaard (2), Steffan Borgers (2), Stijn van der Put, Friso Willemsen en Mathijs Meinema scoorden voor Bemmel.

De Bemmelse vrouwen versloegen in de derde klasse D Spitsbergen met 2-0 en bleven daardoor in de race voor het kampioenschap. Om de titel nog te grijpen, moet de ploeg van coach Eric-Jan Anneveld volgende week in Assen zelf haar laatste wedstrijd tegen HVA winnen en hopen op een misstap van koploper Kromhouters bij Haackey.

Marloes Derksen en Loes Goudzwaard troffen doel.

De hockeysters van HC Overbetuwe wonnen in de vierde klasse C met 4-0 van Doetinchem en hebben daardoor volgende week - op de slotdag van de competitie - nog altijd een theoretische kans op de titel.

De Elstersen - momenteel op doelsaldo vijfde op de ranglijst - staan in punten gelijk met Drienerlo en Avanti, hebben slechts 1 punt minder dan HCHN en volgen op 2 punten van koploper Goor. In de laatste wedstrijd treft HC Overbetuwe zelf nummer twee HCHN in Nijverdal.

Anouk van der Maeden, Linde van de Sandt, Eva Schippers en Myrthe Kleijn waren trefzeker.

De Overbetuwse mannen verloren met 8-3 van Cranendonck en bleven daardoor hekkensluiter in de vierde klasse B. Wessel Meijs (2) en Bart Teunissen scoorden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport