Volledig scherm
De dammers van DC Lent speelden gelijk (10-10) tegen De Vaste Zet uit Geleen.

Mindere dag van DC Lent

LENT - DC Lent toont zich geen constante factor in de landelijke hoofdklasse. Na enkele mooie resultaten werd zaterdag onverwacht verloren van laagvlieger DC Harderwijk: 8-12. Lent bezet na zes duels de zesde plaats van de ranglijst.

In het duel met Harderwijk was Rob Everts als een van de weinigen wel op dreef bij de gehandicapte (Marco van Bronswijk, Maarten Nas en Chris Roeleven ontbraken) thuisploeg. Hij haalde met een doorbraak naar dam twee punten ten koste van Ruurd Wuestman. En Sander Spaans bouwde tegen Fred Elgersma zijn voordeel uit tot winst. Het waren de enige Lentse succesjes op een verloren zaterdagmiddag.

Aan vier borden ging het mis bij Lent. Jan Jacobs liep in een slagzet van René Schaafsma, Eep van Manen kwam door een opsluiting niet meer in het stuk voor tegen Joras Ferwerda, Roland de Rijke nam tegen Gerwin van der Meer te veel risico en Edgar Hartman ging in het eindspel onderuit tegen de aan bord 10 geposteerde sterkste Harderwijkse pion, Niek Kuijvenhoven.

Drie van de vier remises waren gelijkwaardig. Alleen Joppe Lemmen stond kansrijk maar hij vond geen winnende variant.

DC Lent-DC Harderwijk 8-12: Rob Everts-Ruurd Wuestman 2-0, Joppe Lemmen-Henry Offenga 1-1, Roland de Rijke-Gerwin van der Meer 0-2, Remco van Zelst- Kees de Jong 1-1, Joop Geurts- Jan Hendrik Kok 1-1, Eep van Manen-Joras Ferwerda 0-2, Sander Spaans-Fred Elgersma 2-0, Jan Jacobs-René Schaafsma 0-2, Gert van Willigen-Jan van der Star 1-1, Edgar Hartman-Niek Kuijvenhoven 0-2.

Regiosport