Pierre Regnault, coach van MHC Bemmel, op archiefbeeld.
Volledig scherm
Pierre Regnault, coach van MHC Bemmel, op archiefbeeld. © de Gelderlander

‘Mismatch’ drijft hockeycoach Regnault weg uit Bemmel

De hockeyers van MHC Bemmel nemen vervroegd afscheid van coach Pierre Regnault, die niet meer voldoende aansluit bij de wensen van de selectie. De 61-jarige Soesterberger maakt het zaalseizoen nog af, maar zal bij de hervatting van het veldseizoen niet meer voor de groep staan.

Anita Beecheno (67) en assistent Stijn Verdonschot (23) zijn aangesteld als trainers voor het resterende deel van het seizoen.

Reden voor de vervroegde beëindiging van de samenwerking is een ontstane ‘mismatch’ tussen Regnault en de groep. „Het verschil tussen wat de mannen willen en wat Pierre als coach kan leveren is te groot”, licht Yvo Jurgens, bestuurslid hockey-technische zaken, toe.

„Pierre is een echte teambuilder en iemand die de groep conditioneel fit maakt, maar ook iemand die het initiatief op tactisch vlak voor een groot deel bij de jongens zelf laat. Wij dachten in de zomer dat dit goed aansloot bij de huidige selectie, maar de mannen hebben gedurende het seizoen aangegeven dat ze toe zijn aan meer duidelijkheid en tactische trainingsvormen. Het is achteraf dus een mismatch geweest.”

Zelf besloten

Regnault hakte uiteindelijk zelf de knoop door om te stoppen. „Dat is het beste voor iedereen”, concludeert Regnault. „Ik had verwacht dat deze groep toe was aan de zelfstandigheid om voor een groot deel zelf beslissingen te nemen, maar ze hebben blijkbaar meer behoefte aan een coach die ze van bovenaf een tactisch concept oplegt. Dat heb ik verkeerd ingeschat. Misschien zou ik het de volgende keer anders doen, maar aan de andere kant zou ik mezelf dan verloochenen. Dat type coach ben ik gewoon niet.”

MHC Bemmel hoopt met opvolgers Beecheno en Verdonschot beter aan te sluiten bij de wensen van de selectie. De vertrekkende Regnault is in elk geval lovend over zijn plaatsvervangers, die de Bemmelse hockeymannen in de tweede klasse moeten houden. „Anita is een fantastisch mens, die de kar zeker kan gaan trekken. De club heeft zijn uiterste best gedaan, dus de druk ligt nu bij de spelersgroep. Ik ga het met interesse volgen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport