Volledig scherm
PREMIUM
Sofie van Rooijen: ,,Froome vind ik niet veel aan, Dumoulin wel en vooral Sagan." © Gerard Burgers

'Ongelofelijk, ik Nederlands kampioen'

DRIEL - Wielrenster Sofie van Rooijen pakte onlangs de nationale titel op de weg bij de nieuwelingen. De Drielse tiener wil prof worden. En de wereldbeker winnen.

'Chris Froome vind ik niet veel aan, maar Tom Dumoulin wel en vooral Peter Sagan. Hij is echt een voorbeeld voor mij." Zegt Sofie van Rooijen (16) voordat ze zich voor de televisie nestelt om de Tour de France te volgen. ,,Waarom Sagan? Gewoon, omdat 'ie goed is in bijna alles. En hij is ook nog eens veldrijder."

De jonge Drielse is wielrenner op de weg, maar staat ook haar mannetje in het veldrijden. ,,Maar omdat ik het afgelopen jaar meer succes heb op de weg vind ik dat nét iets leuker."

Nationaal Kampioen nieuwelingen

Niet zo vreemd, want dat rood-wit-blauwe tricot draagt ze niet voor niets en vol trots. De Drielse wielertiener is nationaal kampioen op de weg bij de nieuwelingen. In het Zeeuwse Philippine won ze in de sprint van haar naast belager. ,,Ik kon het gewoon niet geloven. Nog nooit een podiumplaats en nu nummer één van Nederland. Een droom. Ik heb dit kampioenstruitje dan wel aan, maar het voelt nog steeds raar."

De afgelopen weken deed ze mee aan diverse koersen en wedstrijden. ,,Dat was wel een beetje druk zo meteen na het NK." En vol zelfvertrouwen ('Ja, dat voel ik meer dan ooit') won ze in Driel ('Natuurlijk hou je je dan niet in en wil je winnen in je woonplaats') en werd ze in een meerdaagse wedstrijd in Zweden tweede. Tussendoor gingen de dagelijkse trainingen - fietsen, zwemmen, hardlopen - 'gewoon' door.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport