Volledig scherm
Enrico Lacruz na zijn duim-operatie. © DG

Operatie houdt bokser Enrico Lacruz vijf maanden uit de ring

HUISSEN - De Huissense bokser Enrico Lacruz heeft deze week een operatie aan zijn rechterhand ondergaan. Het lichtgewicht wacht een verwachte herstelperiode van zo'n vijf maanden.

Dat maakte de Huissenaar, geboren in Arnhem, bekend via zijn website.

Lacruz werd dinsdag geopereerd aan de duim én aan de wijsvinger van zijn rechterhand. De duim werd rechtgezet, nadat deze jaren geleden al eens gebroken was geweest. Hij stond een centimeter scheef, schrijft Lacruz.

Bij de vinger werd littekenweefsel dat te strak om de pees zat aangepakt.

, ,De operatie is goed verlopen en daar ben ik blij mee" aldus Lacruz. De lichtgewicht die in 2016 aan de Olympische Spelen van Rio deelnam wacht een behoorlijk lange revalidatie van circa vijf maanden.

De Huissenaar eindigde vorige week de Bundesliga Boxing-competitie als beste in zijn gewichtsklasse.  Met zijn ploeg werd hij tweede.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Betuwse rugby-zonen kiezen voor Moederdag

    Betuwse rug­by-zo­nen kiezen voor Moederdag

    BEMMEL - Het gevecht van de dag voor een aantal rugbyers van RC Betuwe was: ga ik de laatste wedstrijd van het seizoen rugbyen met mijn ploeg of vier ik Moederdag. Met als gevolg dat RC Betuwe gisteren met maar twaalf spelers afreisde naar Almelo voor de confrontatie met Big Bulls. Het werd prompt een nederlaag: 26-32. Omdat de Betuwse mannen drie spelers tekort kwamen, werden er drie geleend van de thuisploeg, later vier na nog een blessure.

Regiosport