Volledig scherm
Marlou de Kleijn, hier met haar dochter, was topscorer voor Batouwe tegen Lions. © Maarten Sprangh

Plaatsing voor Final Four gaat gepaard met blessureplaag bij Batouwe

LANDSMEER - De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe wonnen zaterdag in Landsmeer met 80-64 (36-33) van Lions. De Bemmelsen plaatsten zich daardoor voor de Final Four die 19 en 20 januari in Katwijk wordt gespeeld.

De overwinning betekent bovendien dat Batouwe na de Final Four in de elitegroep A van de vrouwen basketballeague uitkomt.

Het succes werd overschaduwd door de blessureperikelen bij de ploeg van coach Gertjan van der Linden.  "Cornelia Fondren liep woensdag op de training een liesblessure op toen ze uitgleed. Het was lang onzeker of ze wel kon spelen, maar wonder boven wonder heeft ze vrijwel de hele wedstrijd gespeeld", vertelde Van der Linden.

Katoo Koenen was niet inzetbaar, omdat ze haar enkel bij het Nederlands team blesseerde, Bo Teulings had nog last van een hersenschudding die ze in de wedstrijd tegen Den Helder vlak voor kerst opliep en Rowie Jongeling tenslotte viel tegen Lions in het eerste kwart uit, ook met een liesblessure. "Dit alles betekent dat we deze week moeten kijken of en hoe iedereen herstelt", aldus Van der Linden.

Positief voor Batouwe was dat Lisanne de Jonge sinds haar blessure van vorig seizoen voor het eerst heel even in actie kwam. 

Scores Batouwe: Marlou de Kleijn 21, Sarah Curran 20, Cornelia Fondren 17, Fenne van der Wielen 7, Kris Biesters 6, Bo Teulings 5 en Rowie Jongeling 4.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport