Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Primeur gehavende tennissers De Helster

ELST - Het gemengd team van ETV De Helster heeft gisteren op het eigen zonovergoten en drukbezochte tennispark de eerste overwinning in de eerste klasse geboekt

Het Zeister ZTC Shot 2 kreeg er in Elst met 6-2 van langs. Dat hadden maximale cijfers kunnen zijn, ware het niet dat Stefanie Post vanwege blessureleed slechts deels inzetbaar was.

Post liet zowel haar single als het gemengd dubbelspel met haar vaste partner Romano Tatuhey schieten, hetgeen De Helster op een reglementaire 0-2 achterstand kwam te staan. In de partijen dat de rackets wel gekruist werden, trok de thuisploeg doorgaans met overtuigende cijfers aan het langste eind: vier tweesetters en twee driesetters.

Post stapte voor het dubbelspel wel de baan op. Met Josanne van Bennekom aan haar zijde was die klus in twee sets geklaard: 6-3, 6-4. Van Bennekom had eerder op de middag ook haar single (6-1, 6-4) en de mix met de Duitser Philip Pakebusch (6-1, 6-3) in straight sets gewonnen. Pakebusch won zijn enkelspel met 6-0, 6-3 en moest alleen in het dubbelspel met Tatuhey in de verlenging: 6-2, 7-6 en 7-6. Laatstgenoemde dertiger maakte indruk door in zijn enkelspel Casper Bonapart te verslaan in 4-6, 6-0 en 6-2. Bonapart stond begin dit kalenderjaar eerste genoteerd op de nationale ranking voor spelers tot en met achttien jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport