Volledig scherm
Gemengde gevoelens bij de rugbyers van RC Betuwe. © Fons Sluiter

RC Betuwe scoort een punt maar ook 250 euro boete en 5 strafpunten

BEMMEL De rugbyers van RC Betuwe verloren zondag in Bemmel van concurrent Vets uit Valkenswaard (33-50) maar hadden voor het eerst vijftien man en scoorden dankzij het grote aantal punten wel één wedstrijdpunt; de tweede van het seizoen. 

,,Echt een lekker potje”, zei woordvoerder Anton Berns. ,,Eindelijk met vijftien man, dat is wel heel fijn.” De ‘oude meesters’ Johan van den Dam en Adrie van der Kemp vulden de selectie aan tot vijftien. 

Minder fijn was het nieuws van de rugbybond die RC Betuwe 250 euro boete en 5 strafpunten in rekening bracht vanwege het ‘niet komen opdagen’ tegen Nieuwegein een week eerder. Beide clubs spraken onderling een nieuwe datum af, maar de bond hanteerde de regels strikt en ging niet akkoord. 

Betuwe staat nu met -3 punten dik laatste in de derde klasse Zuid. Berns: ,,Ik snap dat de regels gehanteerd moeten worden, maar als beide clubs akkoord zijn, hoeft de bond ook weer niet zó stug te zijn.” 

Berns zelf (1 try), Jesse Leijser (2 tries, 4 conversies) en Dave Stevens (2 tries) scoorden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport