Volledig scherm
De rugbyers van RC Betuwe in bemmel (archieffoto). © Pascal Schipperheyn

Rugbyers RC Betuwe minuut stil voor overleden zoontje van speler

BEMMEL - Alle rugbyteams van RC Betuwe, waaronder de hoofdmacht zondagmiddag, hebben het weekeinde een minuut stilte gehouden voor het overleden zoontje van speler Dee Brouwer en vriendin Roos. 

De kleine Jaxx overleed kort na zijn geboorte, bijna een maand geleden, aan een hartkwaal. Vijftien spelers van de hoofdmacht bezochten eerder al de uitvaart. Ook hield de club een inzameling voor de stichting Hartekind, die onderzoek doet naar kinderen met een hartafwijking en hoe hun leven aangenamer te maken.

Voor het eerst sinds maanden speelde Dee Brouwer, die twee jaar geleden in Bemmel kwam aanwaaien, weer mee met de Betuwse rugbyers. RC Bemmel won gistermiddag met 95-12 van Nieuwegein en speelde zich daarmee veilig in de derde klasse. Dee Brouwer scoorde en werd verkozen tot man van de wedstrijd. ,,Mooi dat hij er weer bij was”, zei Anton Berns, speler en woordvoerder. ,,Hij is er sinds eind vorig jaar uitgeweest. Het heeft ook de spelers en de club veel bezig gehouden.”

Lulletje

Berns zelf stond zondagmiddag na afloop tegenover ploeggenoot man van de wedstrijd Dee als ‘dick of the day’ ofwel: lulletje van de dag. Die uitverkiezing dankt hij aan een paar knullige acties.

,,Ik liet de bal drie keer uit mijn handen vallen, anders hadden we zeker de honderd punten gehaald.”

Twee spelers, Thomas Rijntjes en Ruben Puttman, kregen het inwijdende ‘zumba-ritueel’ omdat zij hun eerste try voor de hoofdmacht hebben gemaakt.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport