Volledig scherm
RC Betuwe. © Pascal Schipperheyn

Rugbyvaders haken af op Moederdag: RC Betuwe verliest dik, maar is toch veilig

BEMMEL Het was even schrikken voor speler en woordvoerder Anton Berns van rugbyclub Betuwe. Bij het raadplegen van de eindstand in de derde klasse Zuid-Oost - na de monsternederlaag bij Elephants in Eindhoven (81-10) - bleken de Bemmelse rugbyers toch zesde en laatste in de degradatiepoule.

Omdat er 4 poules zijn en alleen de ‘slechtste nummers 6’ nog een play-off om lijfsbehoud moeten spelen, viel de schade mee. ,,Ik heb alle poules bekeken, dat zijn wij niet. Ik zie al 2 clubs die minder punten hebben dan wij. We hebben het gered.”

Dat de wedstrijd gisteren minder goed afliep, was niet vreemd. ,,We hadden maar 10 spelers (van de benodigde 15,red). Moederdag hè, de laatste jaren zijn er 4 of 5 vader geworden, die moeten Moederdag vieren. De hele dag? Nou ja, uit in Eindhoven is wel ver weg. Ik zei nog: fijn, dan kun je er even uit.”

RC Betuwe ‘leende’ 4 spelers van de Eindhovense studenten (Berns: ,,Die hadden er 23, dus dat kon wel.”) maar zakte flink door de hoeven. ,,Het is een groot verschil, wel of geen wissels. Vorige week was de enige keer dat we wissels hadden, die wedstrijd wonnen we direct. Kun je spelers even rust geven en dan weer vol gas laten gaan.”

Gijs Roording maakte de tries; de laatste 10 punten van het seizoen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport