Seizoensoverzicht hockey: over topscorers, dé verrassing, de inspirator, winnaars en verliezers in Overbetuwe

VIDEOHet hockeyseizoen zit er op. Tijd om de balans op te maken. Wie was de inspirator en wie de pechvogel van het jaar? Wat was de verrassing van het seizoen en wie kroonde zich tot topscorer van de regio?

Inspirator van het seizoen

Volledig scherm
Arre van den Boogaard, topscorer van de regio Overbetuwe . © Fons Sluiter

Hij was in eerste instantie wat huiverig, maar uiteindelijk deed Bemmel-hockeyer Arre van den Boogaard het vol overgave; hij vertelde de regio over zijn plotselinge haaruitvalziekte 'alopecia areata'. Met zijn verhaal - in de krant en op video - over een moeilijke periode van plotselinge haaruitval waarin hij opnieuw van zichzelf leerde houden - inspireerde de 18-jarige Bemmelnaar duizenden lezers de lezers en bezoekers van de website (zie ook de video).

,,Ik vond het in het begin erg lastig om ineens kaal te zijn. Zo lastig, dat ik een tijdje een muts heb gedragen", zei Van den Boogaard. ,,Ik heb veel gebeld met Universal Intelligence in Australië. Dat is een organisatie die vertelt wat jouw onderbewustzijn je wil vertellen. Zij hebben mij in mijn eigen kracht gezet en geleerd hoe ik dat zelf in stand kan houden en hoe ik tevreden kan zijn met wie ik ben, ongeacht wat anderen vinden.”

Van den Boogaard kreeg veel reacties. ,,Er zijn zelfs tegenstanders uit de competitie naar me toegekomen", vertelt hij. ,,En ik heb ook meerdere berichtjes via social media gehad. Zo schreef een jongen naar me: ik weet niet of je me kent, maar ik wil tegen je zeggen dat je een voorbeeld voor me bent. Dat vond ik zo mooi om te lezen. Mensen inspireren is namelijk precies wat ik wilde bereiken door mijn verhaal te doen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport