‘Taekwondo gaat om een beter mens worden’

VIDEOELST - De Elstenaren Paul van Beersum en Willem Jansen noemen zichzelf taekwondobroers. Ze haalden onlangs beiden de zesde dan in hun tak. ,,Wij beoefenen geen vechtsport, maar een vechtkunst.”

Waar je denkt dat zijn achtertuin stopt, tref je voorbij een struik een verborgen gazon, een groene loper voor een bijzonder tuinhuis.

,,Het was de werkplaats van de vorige eigenaar. Ik had een bed & breakfast kunnen beginnen, maar heb er een privé-dojang van gemaakt”, zegt Elstenaar Willem Jansen (40).

Voor het betreden van Jansens taekwondotempeltje gaan de schoenen uit. De vloer bestaat uit kussens, de linkerwand is met spiegels behangen, zodat je letterlijk op je eigen bewegingen kan reflecteren. Jansen wijst naar een ingelijste foto. ,,Choi Hong Hi. De grondlegger van taekwondo. Voor iedere training buig ik naar zijn portret.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport