Volledig scherm
De Bemmelse tennisformatie heft het glas op het kampioenschap. © TC Bemmel

Toch feest bij TC Bemmel: kampioen op de laatste speeldag

Ze hadden al vrede genomen met de tweede plaats in de tweede klasse, achter het tot dit weekend ongeslagen Berlicum. Maar zondagavond was het toch feest in Bemmel. De tennisformatie deed wat het moest doen: met 6-2 winnen. Daarmee zou het in ieder geval de benodigde punten hebben om Berlicum voorbij te streven, mocht de koploper een misstap maken. En zo geschiedde.

,,Wij hadden ook echt niet verwacht dat Berlicum 4-4 zou spelen tegen Lewabo. Maar na onze overwinning werd het toch ineens spannend. We hadden live contact met iemand van Lewabo, die ons op de hoogte hield van de laatste set van de laatste partij. Het stond 4-3 voor Berlicum, dus daar ging het allemaal om”, vertelt Stefan Nab, tennisser van Bemmel.

Lewabo won, waardoor het 4-4 werd en Bemmel de titel in de tweede klasse greep. ,,We hebben nog wel even gewacht tot alles online stond, om zeker te zijn van ons kampioenschap. Toen we dat zagen ging de muziek aan en kwam de drank op tafel!”

De Bemmelnaren wonnen op de eigen banen relatief eenvoudig van ELTV 2. Alle singels werden in twee sets gewonnen, en ook de eerste twee dubbels leverden punten op voor Bemmel. De gemixte dubbels werden verloren in de supertiebreak. ,,Toen waren we toch minder scherp denk ik. De zes punten waren al binnen”, sloot Nab af, voor hij zich weer in het feestgedruis mengde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport