Volledig scherm
Enrico Lacruz (rechts in actie © dg

Topbokser Enrico Lacruz mikt op interland tegen Team USA

ARNHEM/HUISSEN - De van een operatie herstellende Huissense bokser Enrico Lacruz heeft een topmatch uitgezocht voor zijn rentree: de interland van Nederland tegen Amerika.

De ontmoeting tussen Team NL en Team USA vindt plaats op zondag 18 november. Die avond vormt de Cruise Terminal in Rotterdam de arena voor diverse partijen tussen de beste boksers van beide landen.

Duim scheef

Het zou voor Lacruz (24) zijn eerste officiële wedstrijd zijn na een operatie begin mei. De lichtgewicht uit Huissen onderging daarbij een ingreep aan de duim én aan de wijsvinger van zijn rechterhand. De duim stond een centimeter scheef als gevolg van een breuk in 2011 en is rechtgezet. Bij de wijsvinger is het littekenweefsel dat te strak om de pees zat aangepakt.

Quote

Ik houd mijn conditie op peil en boks wel, alleen met m’n linkerhand

Enrico Lacruz

Omdat de competitie in Duitsland net klaar was en er dit jaar geen EK of WK op het programma staat, was dit het goede moment voor een operatie. Lacruz is nu ongeveer op de helft van zijn ‘revalidatie’. ,,Het herstel gaat goed, beter dan verwacht”, vertelt de Huissenaar. ,,Ik houd mijn conditie op peil en boks wel, alleen met m’n linkerhand. Over anderhalve week mag ik mijn rechterhand weer voor 10 procent belasten. De eerste stootjes en dan maar kijken wat de reactie is. Spannend.”

Olympische Spelen

Hij richt zich nadrukkelijk op de interland tegen Amerika. In de ontmoeting vorig jaar met Cuba, ook in november in Rotterdam, stuntte de Huissenaar nog. Hij won toen van de nummer één van de wereld, Lázaro Álvarez Estrada. Het was de enige overwinning van de Nederlandse equipe, die de interland tegen de Cubanen met 4-1 verloor.

Lacruz’ grootste doel is na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 mee te doen aan die van Tokio in 2020. Daar wil Lacruz zelfs voor goud gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport