Triatleet Thomas Cremers zint na val en lekke band op revanche in NK sprint

ELST - Het Nederlands kampioenschap triatlon over de olympische afstand is uitgelopen op een grote teleurstelling voor Thomas Cremers. De 20-jarige atleet uit Elst ging in Veenendaal op de fiets onderuit waarna hij zijn weg niet kon vervolgen.

,,In een bocht kreeg ik een lekke band en daarna was er geen houden meer aan”, vertelt Cremers daags na het NK dat werd gewonnen door Menno Koolhaas. ,,Gelukkig had ik alleen wat schaafwonden, dat was het probleem niet. ‘Dat zien we straks wel’, dacht ik. Maar mijn band was lek, dus ik kon niet verder. Echt heel zuur.”

Kansrijk

Extra pijnlijk was dat Cremers viel in kansrijke positie. ,,Ik zat echt heel goed. Het zwemmen ging niet super, maar ik had op de fiets weer de aansluiting gevonden in de groep die achter de twee koplopers aan zat. Daar kon ik wat herstellen om daarna volle bak te gaan lopen. Ik had nog goede hoop ze daarop wel te kunnen pakken.”

Zover zou het dus echter niet komen. Cremers raapte de scherven bijeen en zint nu thuis in Elst op revanche. ,,Alles voelt nu een beetje stijf, maar dat komt wel weer goed. Komend weekend is gelukkig het NK op de sprint in Ouderkerk (0,75 km zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen, BvZ) alweer. Nu de wonden even laten drogen, goed opladen en dan dáár alles eruit gooien.”

Volledig scherm
Thomas Cremers: ,,Ik had op de fiets weer de aansluiting gevonden in de groep die achter de twee koplopers aan zat.” © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport