Volledig scherm
Lisanne de Jonge, Richelle van der Keijl en Katoo Koenen. tijdens Lekdetec Batouwe-Martine Sparks. De Bemmelse basketbalsters wonnen eenvoudig, maar zijn zo goed als kansloos voor een plek in de play-offs. © Fons Sluiter

Voor Batouwe rest alleen nog bekerfinale

BEMMEL De basketbalsters van Lekdetec.nl/Batouwe kunnen zich gaan voorbereiden op de bekerfinale op 30 maart. De Bemmelsen zijn namelijk zo goed als uitgeschakeld voor een plek in de play-offs voor de landstitel.

Batouwe won zaterdagavond thuis weliswaar zelf met 73-46 (36-17) van Martini Sparks uit Haren, maar die overwinning verloor aan waarde omdat concurrent Den Helder eerder op de avond Loon Lions (Landsmeer) versloeg.

De ploeg van coach Daan de Heus staat met nog één wedstrijd te spelen twee punten achter op Den Helder dat volgende week nog tegen het laag geklasseerde Jolly Jumpers speelt, terwijl Batouwe op bezoek moet bij Binnenland dat zich al voor de play-offs heeft geplaatst.

Er is dus een klein wonder nodig om ervoor te zorgen dat het seizoen van Batouwe niet al na de

bekerfinale ten einde is. Een wonder waar weinigen in Bemmel in geloven, al toonde De Heus zich nog strijdbaar. ,,Zolang er een kans is, blijf ik erin geloven en wij zullen er in ieder geval alles aan doen om volgende week zelf te winnen. En dan weten we rond een uur of elf ‘s avonds of dat genoeg is.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport