Joeri van Bon krijgt zijn tijd te horen over de 50 meter sprint, een van de trainingsonderdelen van het waterpoloteam.
Volledig scherm
PREMIUM
Joeri van Bon krijgt zijn tijd te horen over de 50 meter sprint, een van de trainingsonderdelen van het waterpoloteam. © Fons Sluiter

Waterpoloërs Thetis helemaal klaar voor historisch seizoen: ‘We kunnen niet wachten’

De waterpoloërs van Thetis staan aan de vooravond van een historisch seizoen. De Gendtse mannen spelen voor het eerst sinds het bestaan in de derde klasse van de bond, waar de eerste klasse van het district tot nu toe het hoogst haalbare was. Vorig seizoen werd Thetis echter afgetekend kampioen in die eerste klasse, waarna de zo gewenste promotie naar de bondscompetitie volgde.

Quote

Ik heb goede hoop dat we geen gek figuur slaan op dit niveau, maar dan moet iedereen wel de afspraken nakomen

Wilco Rutten, Thetis

En de Gendtenaren willen zich op dat niveau dolgraag waarmaken. Daarom hebben coach André Milder, assistent-coach Wim Hollemans en aanvoerder Wilco Rutten de hoofden bij elkaar gestoken en een uitgekiend plan geschreven wat er toe moet leiden dat ze niet direct terug naar het district worden gekatapulteerd. En ze trekken de teugels flink aan.

,,Het grote doel van dit seizoen is handhaving”, legde Rutten uit. ,,We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om zover te komen en ik heb goede hoop dat we geen gek figuur slaan op dit niveau, maar dan moet iedereen wel de afspraken nakomen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport