Waterpoloërs Thetis overrompelen koploper in eerste periode

De waterpoloërs van Thetis zorgden zaterdag voor een daverende verrassing in de derde divisie. De Gendtenaren versloegen namelijk koploper DBD uit Best thuis met 15-14 (5-2, 2-3, 5-5, 3-4). Thetis overrompelde de tegenstander, die eerder dit seizoen nog met 21-8 won, in de eerste periode en hield dat goed vast.

,,We vlogen er gelijk in en maakten gebruik van de ruimte die we op de tweede lijn kregen. Daarna moesten vooral oppassen voor de omschakeling van DBD, maar we speelden vrijwel foutloos. Een heerlijk begin van het jaar”, meldde topscorer (6) Wilco Rutten.

Volledig scherm
Wim Holleman, assistent-trainer van Thetis bespreekt de tactiek voor de komende wedstrijd. © Fons Sluiter

De waterpolosters van Thetis, eerste klasse district, versloegen zaterdag thuis IJsselmeeuwen uit Zutphen na een bloedstollende slotfase met 14-13 (0-6, 4-2, 4-2, 6-3). De Gendtse vrouwen startten de wedstrijd dramatisch, maar kwamen langzaam maar zeker terug, zag ook speelster Aukje Schamp.

,,Vlak voor tijd stond het gelijk toen zij een time-out namen. Daardoor lag hun keeper op de middenlijn om het spel te hervatten. Zij leden echter direct balverlies waarna Linsey Coeleman de bal in het lege doel kon gooien. We waren uitzinnig van vreugde. Het leek wel een kampioenschap.”

Coeleman was met vijf doelpunten topscorer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport