Volledig scherm
Arvid de Kleijn © Fons Sluiter

Wielrenner Arvid de Kleijn hoopt met zege in beeld te komen bij profploegen

HERVELD - Wielrenner Arvid de Kleijn had zijn imposante zege in de hoog aangeschreven Druivenkoers Overijse in België woensdag niet beter kunnen timen. De 25-jarige sprinter Herveld jaagt nog altijd op een plekje bij een profploeg. Maar het valt niet mee.

Zijn overwinning in de 1.1-koers in het hart van België was groots: De Kleijn, van de bescheiden Tielse Metec-TKH-ploeg, hield in de massasprint spurters van gerenommeerde ploegen achter zich en werd zo de opvolger van de Belg Xandro Meurisse, revelatie in de afgelopen Tour de France (drie keer top-tien).

,,Ik kwam in derde positie de laatste bocht uit”, beschrijft De Kleijn de laatste 700 meter van zijn zegetocht. ,,Daarna viel het vóór me een beetje stil en ging ik aan, waardoor ik vroeg op kop en vol in de wind kwam. Maar mijn benen waren heel goed, waardoor ik hem helemaal kon doortrekken.”

Visitekaartje

Een onverwachte winnaar in een sterk deelnemersveld. ,,En een mooi visitekaartje naar de profploegen. Dit zijn precies de weken waarin de beslissingen worden gemaakt en ik wil heel graag de stap hogerop maken. Al valt het niet mee, want met mijn 25 jaar ben ik relatief niet zo jong meer.”

Daarbij heeft De Kleijn ook de pech dat Roompot Vakanties vorige maand bekendmaakte na vijf jaar uit het wielrennen te stappen. Daarmee verdwijnt de Roompot-Charles-ploeg, de enige sterk Nederlands getinte formatie op het procontinentale niveau, een divisie hoger waarop Metec-TKH acteert.

,,Dat was de ideale stap voor mij geweest. Op dat niveau zijn nu vooral Belgische ploegen over en die kiezen toch veel eerder voor een Belgische renner dan voor mij. Dat is gewoon puur op nationaliteit. Hopelijk kom ik nu met deze overwinning toch weer in beeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport