Volledig scherm
Wilie Nillesen: ,,Het zit in de aard van het beestje." © Rolf Hensel

Wilie Nillesen als bestuurslid geboren: Ik val nu eenmaal meer op

ClubheldenWilie Nillesen, clubheld van tennisclub Herveld-Andelst, is al zijn hele leven actief in het verenigingsleven. En hij praat er graag over. ,,Maar anderen zijn net zo belangrijk."

Als we Wilie Nillesen moeten geloven, zijn bij tennisclub Herveld-Andelst wel tien clubhelden aan te wijzen. Toch voert hij zelf in dit verhaal het woord. ,,Ik ben nu eenmaal iemand die de belangstelling zoekt. Maar anderen zijn net zo belangrijk."

De 65-jarige Wilie Nillesen is inderdaad niet bepaald op zijn mondje gevallen. Hij is niet voor niets al heel lang in het verenigingsleven actief. ,,Eigenlijk mijn hele leven al. Het zit in de aard van het beestje. Ik heb er nooit bewust naartoe gewerkt. Het liep altijd zo. Bij de tennisclub ben ik al 30 jaar als vrijwilliger bezig. En daarvoor al vijftien jaar bij voetbalclub SVHA. En daar weer voor ben ik een tijdje voorzitter van de acolietenvereniging geweest. Zeg maar misdienaars. We waren nog katholiek toen, hè."

Gevraagd

Zo is hij altijd van het ene in het andere gerold. ,,Je wordt ook gevraagd. Zo ben ik ooit op verzoek begonnen als leider bij een jeugdelftal van SVHA. Daar konden ze niemand voor vinden. Van daaruit ben ik in bestuursfuncties gerold. Het zijn dingen die me goed afgaan. Ik kan goed delegeren, maar hou ook van zelf aanpakken."

30 jaar geleden maakte hij de overstap naar de tennisclub. ,,Dat is op dansles begonnen. De secretaresse van de tennisclub zei me dat de voorzitter en zij zelf ermee ophielden. En of het iets voor mij was. Nou was ik net begonnen met tennissen. Mijn tennispartner zat ook op de dansles. Zij is secretaresse geworden en ik voorzitter. Ik tennis nog steeds in een competitieteam. Clubvoorzitter ben ik niet meer. Wel ben ik voorzitter van de wedstrijdcommissie.

Hoe gaat het in z'n werk?
kaderElke sportvereniging heeft ze: helden die al hun vrije tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium.
Stem ook!
Heeft jouw club ook een echte clubheld? Laat het ons weten!
Ga naar dg.nl/clubhelden en stem op jouw held. Wie weet, wint jouw club dan wel 10.000 euro. Als je nu stemt, maak je zelf kans op een lotenpakket van de Nederlandse Loterij ter waarde van 50 euro. Stemmen kan tot 1 november.

,,Weet je, ik doe het met veel liefde en plezier en daarom gaat het goed. Het kost wel veel tijd. Veel te veel eigenlijk. Maar uiteindelijk denk ik dat het niet voor niets is geweest. Anderen kunnen daar anders over denken, maar ik vind dat ik mijn stempel op de club heb kunnen drukken. Voordat ik voorzitter werd, hadden we 250 leden en nu zijn dat er 450. We hebben een mooi nieuw complex met vijf banen en zijn nu bezig die banen weer te vernieuwen. Na vijftien jaar zijn ze op. Ik maak ook deel uit van de commissie die de nieuwe banen regelt."

Een indrukwekkende staat van dienst. Toch ziet hij zich niet als clubheld, of in ieder geval niet als enige. ,,Alsof ik dit allemaal in mijn eentje heb gerealiseerd. We hebben een hele grote groep enthousiaste vrijwilligers hier. Ik noem er een: Wouter Toxopeus. Die hoor je niet, zie je niet, maar hij is elke week bezig met het onderhoud van de banen en het groen. Even goed een clubheld. Maar ik val nu eenmaal meer op."

Ken jij ook een echte clubvrijwilliger die in het zonnetje gezet moet worden? Geef hem of haar dan nu op via clubheld2017.nl

Regiosport