Volledig scherm
© thinkstock

Winst op ONK voor schaaktalent Bruil uit Elst

DIEREN - Rembrandt Bruil heeft woensdag in de tweede ronde van het Open NK schaken gewonnen van de Indiase meester Vasanthakumar Rajesh. In de tijdnoodfase greep de Indiër mis, waarna het 14-jarige talent uit Elst het heel handig afmaakte.

Het was de tweede meester die Bruil, speler van BSV Bennekom, in Dieren tegenover zich kreeg. Dinsdag op de openingsdag verloor hij door tijdsoverschrijding van de 16-jarige Casper Schoppen, die vandaag voor de grootste stunt in Dieren zorgde door grootmeester en ex-Open kampioen Dimitri Reinderman in een puike partij te verslaan.

Het toernooi kent nog tien spelers die beide partijen hebben gewonnen, onder wie de grootmeesters Erwin l'Ami, Erik van den Doel, Chanda Sandipan (de winnaar van de twee afgelopen jaren) en Viacheslav Ikonnikov.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport