Wisselvalligheid troef bij overwinning Xanthos op Rebelle

Xanthos heeft dinsdagavond in de derde divisie B na vijf sets gewonnen van Rebelle. De Zettense volleyballers, zonder wisselspelers, waren in de eerste set zoekende. ,,Met 21-7 achter kwam het niveau erin, dat is te laat”, aldus Edwin van de Haar, wiens ploeg de set met 16-25 verloor. 

Volledig scherm
Gebroederlijk blok van Xanthos-spelers Giel en Dirk Eeuwis tegen Rebelle.. © eigen foto

Daarna pakte Xanthos het beter op: 25-17. In de derde set leek Xanthos het helemaal kwijt (14-25), maar mede door ‘drie bijna onmogelijke reddingen’ van Frank de Wit werd het weer gelijk: 27-25. De vijfde set was een prooi voor Xanthos: 15-7, waardoor het aansluiting houdt bij de top vier. “Ondanks de geblesseerde spelers en wisselvallig spel een mooie overwinning van een directe concurrent”, besloot aanvoerder Van de Haar.

Rebelle-coach Oscar Gerritsen was verre van ontevreden met zijn ploeg. ,,Na de 4-0 nederlaag van afgelopen weekend had ik dit niet verwacht”, aldus Gerritsen. ,,We hebben de druk veranderd, van een wedstrijd winnen naar elke set proberen te winnen. Dat heeft gewerkt. Jammer dat we de vierde set nipt verliezen, de vijfde set was daarna een formaliteit. Maar twee punten had ik vooraf voor getekend.” 

Regiosport