Xanthos prijst zich gelukkig met aanwas

De volleyballers van Xanthos beginnen zaterdag (17.00 uur, bij SalVo'18 in Heino) met goede hoop aan het nieuwe seizoen in de derde divisie. Het aantal mutaties is op één hand te tellen, maar kan toch van grote betekenis zijn voor de toekomst van de Zettense ploeg.

Twee ervaren spelers - Arjan den Hartog en Pieter Koldenhof - deden een stapje terug naar het tweede, daar tegenover stond de komst van drie jonge nieuwelingen: Mike Janssen en de broers Giel en Dirk Eeuwis. ,,Het is als kleine club lastig van buitenaf spelers aan te trekken. Nu hebben we er drie en ze kunnen nog volleyballen ook", zegt kersvers aanvoerder Edwin van de Haar.

Het trio komt van Druten en stond al langer op de radar van de mannen van Xanthos. ,,We hadden ze al eerder benaderd. Begin dit jaar namen zij contact op met ons, hebben een tijdje meegetraind en alles is rond."

Naast de verjonging keert een pak ervaring terug in sporthal De Wanmolen. Ed Hofstede, eerder coach van de mannen, zal komend seizoen beide eerste teams van Xanthos trainen. Koen Scholtes blijft coach. Hij nam vorig jaar het team over na het vertrek van Henk Bijl. ,,We hopen dat de jonge jongens snel aanhaken bij het niveau, dan kunnen we hopelijk de vijfde plek van vorig seizoen overtreffen", aldus Van de Haar.

Xanthos mag weer.
Volledig scherm
Xanthos mag weer. © Fons Sluiter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport