t.b.v. de Gelderlander DGFOTO / sport de ValleiBennekom 08/02/2020 DVO-KZ zaalkofbal "Gertjan Meerkerk van DVO krijgt strafworp, die hij benut 3-4" opdrachtnr. foto: Herman Stöver t.b.v. de Gelderlander DGFOTO de Vallei
Volledig scherm
t.b.v. de Gelderlander DGFOTO / sport de ValleiBennekom 08/02/2020 DVO-KZ zaalkofbal "Gertjan Meerkerk van DVO krijgt strafworp, die hij benut 3-4" opdrachtnr. foto: Herman Stöver t.b.v. de Gelderlander DGFOTO de Vallei © Herman Stöver

15 doelpunten Meerkerk niet voldoende voor DVO

BENNEKOM - Er is een einde aan de mooie reeks van DVO. Bij winst schreef de huidige groep historie, maar daar stak concurrent KZ een stokje voor: 25-29.

De verwachtingen waren er zeker. DVO won onder anderen van titelkandidaten TOP en LDODK en de Bennekommers zagen ook kans tegen KZ, waarbij DVO de nodige revanchegevoelens koesterde. In Koog aan de Zaan werd het 27-27, nadat DVO in de slotfase een voorsprong van vier weggaf en waar Chris van Haren een rode kaart kreeg. Daarbij werd KZ’er Jordi Pasma door de Bennekomse aanhang gezien als aanstichter.

De speler van KZ kon bij zijn aantreden rekenen op het nodig boegeroep en het voorval sudderde ook in deze wedstrijd nog na waardoor een rommelige openingsfase ontstond in de vakken rond Van Haren en Pasma. In het andere vak - rond aanvalsleider Gertjan Meerkerk - was niets van spanning te merken. Na een 4-8 voorsprong ging DVO met een 16-15 de rust in waarbij Meerkerk al op tien doelpunten stond. ,,In ons vak ging het prima, maar we kregen ze ook als warme broodjes tegen”, zag Meerkerk.

Na rust had KZ hun plannen beter op orde dan DVO. De Koogers konden Meerkerk - gedeeltelijk - neutraliseren (hij scoorde na rust vijf keer) en bij de gasten namen de dames het heft in handen. Zij scoorde 23 van de 29 doelpunten. Dat was DVO te machtig, waardoor op basis van de mogelijkheden DVO terecht verloor van KZ.

,,Nu zijn we afgehaakt voor de vierde plek”, die recht geeft op de kruisfinales. Het verschil met gedeeld nummers vier Fortuna, LDODK en DOS’46 (allen zestien punten) is maar drie punten. Het is nog mogelijk aangezien DVO het nog opneemt tegen Fortuna en DOS’46, terwijl het ook nog laagvliegers Tempo en Groen Geel krijgt als tegenstanders.

Heel diep van binnen weten de DVO’ers dat het winnen van een concurrent de grootste bevestiging zou zijn voor hun aspiraties. Daarnaast greep de huidige groep naast een record: het lukte DVO nooit vijf wedstrijden op rij te winnen.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 15, Robbe de Wit 6, Danielle Boadi 2, Chris van Haren en Koen van Roekel

Regiosport