Volledig scherm
Alexander Baljakin, Nederlands kampioen dammen 2019 © Fons Sluiter

Alexander Baljakin glansrijk naar achtste Nederlandse titel

HUISSEN - De leidende positie van Alexander Baljakin kwam in de slotronde voor het Nederlands Kampioenschap dammen niet meer in gevaar. Hij versloeg in Huissen Wim Kalis op strategische wijze en liet de achtervolgers Jan Groenendijk en Wouter Sipma geen kans nog aan te haken. 

De grootmeester uit Arnhem, spelend bij DV Huissen, bleef ongeslagen en kwam met zijn vijfde winstpartij op een mooie plus score. Het was voor de in Rusland geboren titelverdediger de achtste Nederlandse titel. Baljakin toonde in de tweede toernooihelft een groeiende vorm. De beide achtervolgers speelden op de slotdag remise: Groenendijk tegen Casper Remeijer, Sipma tegen Anton van Berkel. Ze eindigden gedeeld op twee punten achter de kampioen en gaan later een barrage om de tweede en derde prijs spelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. VCV degradeert uit topdivisie

    VCV degradeert uit topdivisie

    RIJSWIJK - Het Veenendaalse VCV is het niet gelukt om degradatie uit de topdivisie te voorkomen. Ondanks dat het zelf met 1-3 won bij Inter Rijswijk was het afhankelijk van wat concurrent Volley Tilburg zou doen. Die uitslag was kort voor aanvang in Rijswijk al bekend aangezien die wedstrijd eerder werd gespeeld. De 1-3 winst van Volley Tilburg bij Dynamo Apeldoorn 2 zorgde voor teleurstelling bij VCV maar die werd even later omgezet in de wil om te winnen.

Regiosport