Volledig scherm
Alexander Baljakin, Nederlands kampioen dammen 2019 © Fons Sluiter

Alexander Baljakin glansrijk naar achtste Nederlandse titel

HUISSEN - De leidende positie van Alexander Baljakin kwam in de slotronde voor het Nederlands Kampioenschap dammen niet meer in gevaar. Hij versloeg in Huissen Wim Kalis op strategische wijze en liet de achtervolgers Jan Groenendijk en Wouter Sipma geen kans nog aan te haken. 

De grootmeester uit Arnhem, spelend bij DV Huissen, bleef ongeslagen en kwam met zijn vijfde winstpartij op een mooie plus score. Het was voor de in Rusland geboren titelverdediger de achtste Nederlandse titel. Baljakin toonde in de tweede toernooihelft een groeiende vorm. De beide achtervolgers speelden op de slotdag remise: Groenendijk tegen Casper Remeijer, Sipma tegen Anton van Berkel. Ze eindigden gedeeld op twee punten achter de kampioen en gaan later een barrage om de tweede en derde prijs spelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport