Volledig scherm
Annemieke Stunnenberg terug van weggeweest op NK dammen. © Herman Stöver

Annemieke Stunnenberg gokt bij NK dammen op strijdlust

De GelderlanderBENNEKOM - Zes jaar na haar laatste kwalificatie keert Annemieke Stunnenberg-van de Kraats (59) terug op het NK dammen, voor de negende keer behoort zij tot de deelneemsters.

Stunnenberg begint de titelstrijd in Zoutelande maandag met een bijzondere partij. Dan stuit ze op Jorien Alink, in Bennekom opgegroeid en net als haar begonnen bij het inmiddels opgedoekte BDV

,,Ik verheugd mij op op het NK in het Beach Hotel aan de mooie Zeeuwse Rivièra. Ik ga fanatiek aan de slag en speel voor ieder punt. De concurrentie is groot, de jonge garde is sterk. De kanshebsters waar ik me niet toe reken, hebben een hoog niveau, een groot verschil met mijn eerste periode.”

De 59-jarige Stunnenberg zit in de tweede fase van haar damleven. Ze onderbrak haar sportieve loopbaan twintig jaar voor de opvoeding van de zonen Gerard, Willem en Henk. Annemieke: ,,Ook mijn man Gerrit is een fanatiek dammer en in die tijd konden we niet samen naar de club. In 2007 keerde ik terug. Willem en Henk zaten ook op dammen, maar zijn gestopt.”

Strijdlust

Haar voorbereiding op de nationale titelstrijd doet ze via de computer en het afwerken van veel partijen.,,Dammen doen Gerrit en ik hoofdzakelijk op de club. Thuis komt het bord sporadisch uit de kast. Ik ben niet zo sterk als Gerrit. Zijn rating staat op 1129, de mijne op 958.Ik schoot dit seizoen 22 punten omhoog. Ik moet het van mijn strijdlust hebben en laat tegenstanders het spel maken. Zij moeten mij zien te verslaan.”

Annemieke die in 1975 op het NK debuteerde, leerde Gerrit op de damclub kennen. Samen vormden zij al vele jaren een ‘damstel’. Het NK blijft een uitdaging: ,,Ik hoor bij de ouderen. De meeste deelnemers zijn veel jonger. Er is veel jeugdig talent in Nederland. Ik hoop nog een tiende keer bij de besten te horen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport