Eva Hovenkamp in actie op de 400 meter.
Volledig scherm
Eva Hovenkamp in actie op de 400 meter.

Atlete Eva Hovenkamp sjouwt nu met boomstammen in het bos

EDE - afgelopen week trainden atleten, in kleine groepjes, nog op Papendal en in Wageningen. 

,,Wij konden nog de baan op, totdat een journalist ons aan sprak op de baan. Na het artikel is het niet meer mogelijk”, meldt de Edese atlete Eva Hovenkamp.

Wereldtopper Dafne Schippers was deze week op de atletiekbaan bij sportcentrum De Bongerd. ,,Twee keer kwam er een groepje van drie atleten om te trainen, waaronder Schippers en volgens mij Anouk Vetter”, zegt Henri ten Klooster, hoofd van het Wageningse sportcentrum. 

,,De sprintploeg was hier eerder op contractbasis toen de verbouwingen op Papendal in volle gang was. Dat werkte goed. Nu waren ze er op eigen initiatief. Normaal laten we het toe wanneer atleten hier sporten.”

,,Nu moeten we mensen hier aanspreken, omdat het een verzamelplaats wordt. Flinke groepen kinderen die ook over het kunstgras fietsen. En dat zien we liever niet.”

Bos

Voorlopig wijken de atleten vooral uit naar het bos. Hovenkamp: ,,Op Papendal had ik de journalist al gezegd dat wij voornamelijk individueel trainen, op beperkte schaal”, zegt de 400 meterloopster.

,,We wisselen op training korte en lange rechte stukken met elkaar af. Ook krachttrainingen worden op alternatieve wijze gedaan door met boomstammen te smijten. Voorlopig zie ik geen atletiekbaan meer van dichtbij.”

Regiosport