Simone van de Kraats op archiefbeeld. De international van Polar Bears mocht meedoen in de kwartfinale van de beker en stelde niet teleur: ze maakte zeven doelpunten.
Volledig scherm
Simone van de Kraats op archiefbeeld. De international van Polar Bears mocht meedoen in de kwartfinale van de beker en stelde niet teleur: ze maakte zeven doelpunten. © Pouw Jongbloed

Avondje Polar Bears opgevrolijkt met fraaie zeges

EDE - Nadat de waterpolosters van Polar Bears zaterdag het water uitstapten met een 16-14 bekerzege tegen GZC Donk, maakten de mannen van de Edese zwemclub het feestje compleet met een 13-10 overwinning tegen BZC.

Na de afstraffing in de supercup (19-7), voor aanvang van de competitie, waren er maar weinigen, die de waterpolosters van Polar Bears ook maar een schijn van kans gaven in het bekerduel tegen GZC Donk.

Immers beide teams mochten hun internationals in de kwartfinale laten meedoen. Het betekende dat bij Donk keepster Debby Willemsz, Maud Megens, Nomi Stomphorst en Brigitte Sleeking in het water lagen en bij Polar Bears doelvrouw Joanne Koenders, Iris Wolves en Simone van de Kraats.

Na een doelpuntrijke wedstrijd (16-14) begint Polar Bears zaterdag met een marge van twee doelpunten aan de return in Gouda. ,,Dat is inderdaad niet veel. Maar we speelden thuis een prima partij en vochten voor elke meter. Waarom zouden we met dezelfde instelling in Gouda niet opnieuw kunnen winnen?”, vroeg coach Alfred van Dorp zich af.

Polar Bears-GZC Donk 16-14 (3-5, 4-1, 4-2, 5-6). Doelpunten Polar Bears: Simone van de Kraats 7, Storm Willemsen 3, Iris Wolves 2, Marit Bergers 2, Fleurien Bosveld, Nienke Vermeer.

De mannen van Polar Bears herstelden zich goed van de 12-7 nederlaag van een week eerder tegen De Zaan. De ploeg van coach Mike van Beek maakte zaterdag het Edese feestje in De Peppel compleet met een 13-10 zege tegen BZC uit Borculo.

Bij Polar Bears speelde Ruud van der Horst uit voorzorg niet mee. De aanvoerder vertrok gisteren met Oranje naar Kroatië voor een duel in de FINA World League in een laatste poging om definitief aan te sluiten bij de selectie van bondscoach Harry van der Meer. Van der Horst kampt al lange tijd met een heupblessure, maar wil, koste wat het kost, in maart meedoen op het OKT in Rotterdam.

Polar Bears-BZC 13-10 (5-4, 2-2, 3-3, 3-1). Doelpunten Polar Bears: Sander Roels 4, Tom de Weerd 4, Kas te Riele 2, Jorrit Aanstoot 2, Sook Willemsen.

Regiosport