Volledig scherm
Jordi Dueck op archiefbeeld. De basketballer van BCE’78 won met ruime cijfers van Twente Buzzards. © Herman Stöver

BCE'78 maakt geen fout tegen laagvlieger

EDE - De basketballers van BCE’78 blijven in de race voor een topnotering in de tweede divisie. De ploeg van Geraldo Rustenburg won in Ede met 84-60 van laagvlieger Twente Buzzards.

Direct vanuit de startblokken hadden de Edenaren het initiatief tegen de gasten uit Hengelo. Na het eerste kwart had BCE’78 een 23-15 voorsprong, die nog voor rust werd verkleind tot vijf verschil: 36-31 en na driekwart wedstrijd waren nog maar drie punten (52-49) over van de ruime marge.

In het slot straalde BCE’78 weer plezier uit, wat zijn weerslag had op de score die uitliep naar 24 verschil. Yannick van der Zalm kroonde zich met achttien punten tot topscoorder van de dag bij BCE’78, dat op een tweede plaats blijft staan. Volgende week sluiten de Edenaren het jaar af met nummer vijf BV Groningen 3.

In dezelfde competitie verloren de Wageningse studenten van SBA Sphinx met 80-57 bij De Groene Uilen 2 uit Groningen, nadat Sphinx in het derde kwart nog een 42-44 voorsprong had. Door de negende nederlaag op rij blijven de Wageningers puntloos.

Het verschil met de nummer tien Twente Buzzards is slechts één punt. Aanstaande vrijdag komt middenmoter DBV Arriba naar sporthal De Bongerd.

Regiosport