Volledig scherm
Polar Bears op archiefbeeld. De Berinnen draaien nog geen best seizoen. De ploeg van Alfred van Dorp blijft puntloos na het verlies bij Het Ravijn. © Mark Gunnink

Berinnen geen schim meer van succesploeg

NIJVERDAL - De waterpolosters van Polar Bears boekten in voorgaande jaren grote successen onder leiding van coach Evangelos Doudesis. Deze competitie is alles anders. De ploeg won nog geen wedstrijd. Zaterdag verloor Polar Bears met 8-6 bij Het Ravijn.

Nu al kan geconcludeerd worden dat het ensemble van Van Dorp deze competitie geen rol van betekenis zal spelen in de strijd om de titel. Daarvoor is zijn ploeg teveel uitgedund en moeten jonge speelsters nog aan het niveau van de eredivisie wennen. Keepster Joanne Koenders en de speelsters Iris Wolves en Simone van de Kraats bereiden zich met Oranje voor op kwalificatie voor de Olympische Spelen en mogen niet in competitieverband spelen. Bovendien is Nina ten Broek naar Italië vertrokken.

In Nijverdal ging het lange tijd gelijk op, maar in het derde part sloeg Het Ravijn een gaatje, dat Polar Bears niet meer kon goedmaken. Marit Bergers scoorde drie van de zes Edese doelpunten. De Edese vrouwen staan samen met ZV De Zaan en ZPB puntloos onderaan. Een positie, die Polar Bears onwaardig is. Zaterdag speelt Polar Bears voor de beker uit tegen ZVL. Gezien de eerdere confrontatie biedt die weinig uitzicht op een goed resultaat.

De waterpoloërs van Polar Bears speelden in de strijd om de KNZB-beker een dubbelprogramma tegen competitiegenoot SVH. Zaterdag eindigde het eerste duel in Rotterdam onbeslist: 10-10. Gisteren zette Polar Bears in Ede orde op zaken en won met 15-12, waardoor de ploeg van coach Mike van Beek doorgaat naar de kwartfinale.

VZC verloor zaterdag in competitieverband thuis volkomen onnodig met 15-16 van Het Y. Door veelvuldig balverlies, foute passes en verkeerde keuzes hielpen de Veenendalers de Amsterdamse gasten steeds weer in het zadel, waardoor de ploeg van coach Guido Schreuder voor de derde keer op rij met lege handen stond.

Zondag lag VZC voor de ManMeer!-cup tegen ENC Arnhem in het water en speelde alle frustraties van zich af. De Arnhemmers, die een klasse lager spelen, werden in eigen bad afgedroogd met 5-22. Hidde Verschuur, captain Jeroen Westenbrink en Luc van de Weerd scoorden ieder vier keer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport