Iris Wolves op archiefbeeld. Het beeld zegt genoeg. Wolves is teleurgesteld na het resultaat van Oranje op het EK in Boedapest.
Volledig scherm
Iris Wolves op archiefbeeld. Het beeld zegt genoeg. Wolves is teleurgesteld na het resultaat van Oranje op het EK in Boedapest. © Beeldboot/Gertjan Kooij

Berinnen teleurgesteld over EK, gebeten op kwalificatie Spelen

BOEDAPEST, HONGARIJE - De drie Berinnen, die deel uitmaakten van het Nederlands waterpoloteam dat zaterdag het EK in Boedapest afsloot met een teleurstellende vierde plek, hebben hun hoop gezet op het OKT van maart in Triëst.

De teleurstelling was groot en droop zaterdag van de gezichten van de speelsters van Oranje af na de 8-10 nederlaag tegen thuisland Hongarije. Ze hadden toch minimaal op een podiumplaats gerekend en daarom was de vierde plek, waarop de regerend Europees kampioen eindigde, een zware domper.

Maar de echte dreun vond eigenlijk al op donderdag plaats in de halve finale, waarin Oranje na strafworpen van Rusland verloor: 11-10. Daarmee vergooide het team van bondscoach Arno Havenga en assistent Evangelos Doudesis directe plaatsing voor de Olympische Spelen. Immers Spanje, dat zich al had geplaatst, versloeg Hongarije in de andere halve finale, waardoor de andere finalist ook verzekerd was van een ticket.

Midvoor Iris Wolves, die samen met haar ploeggenoten van Polar Bears, Simone van de Kraats en keepster Joanne Koenders op het EK acteerde, spuide haar teleurstelling tegenover de pers: ,,We speelden een goed toernooi, maar vergaten in de laatste twee wedstrijden de puntjes op de i te zetten. Daar moeten we lering uit trekken. Ik wil niet zeuren, maar we hadden tegen Hongarije de scheidsrechters ook niet mee. We gaan nu zes weken keihard trainen voor een goed resultaat in Triëst. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

In Triëst ontbreken Spanje en Rusland, maar krijgt Oranje wel te maken met sterke landen als Griekenland, Hongarije en thuisland Italië.

Regiosport