Volledig scherm
Bibine Schoofs staat nog altijd met veel plezier op de tennisbaan. © ANP

Bibiane Schoofs laat haar racket voorlopig spreken

EDE - Ze is inmiddels 31 jaar. Maar voor Bibiane Schoofs vormt haar leeftijd nog lang geen belemmering. Ook in 2020 blijft ze actief in de internationale tenniswereld. Wellicht ook nog de jaren erna.

,,Ik vind het nog veel te leuk”, zegt de Edese tijdens haar verblijf in Luxemburg. ,,Daarbij blijft het ook gewoon werk. Ik verdien er mijn brood mee. Daar betaal ik ook mijn begeleiding mee. Ik ben voorlopig nog niet klaar. Er is nog zoveel om voor te spelen. Spelen van een Grand Slam blijft nog steeds een droom.”

,,Ook qua ranking hoop ik mezelf nog te verbeteren. Ik wil er nog wel een paar jaar aan vastknopen. Als ik fit blijft, moet dat zeker mogelijk zijn. Ik had in Luxemburg wel last van een kleine blessure, maar hopelijk heb ik daar de komende weken geen last meer van. Een leven na het tennis? Daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Het is net als in het tennis. Ik bekijk het van potje tot potje.”

Canada

In Luxemburg speelde ze mee in het hoofdtoernooi, waar ze in de eerste ronde verloor van Elise Mertens. In het dubbelspel was ze actief met Lesley Kerkhove. Na Luxemburg vertrekt ze naar Canada, waar ze twee toernooien speelt. En dan is het bijna gedaan met het tennisjaar 2019. Saillant detail: in Canada wordt Schoofs begeleid door Sven Vermeulen. Vermeulen gaf onlangs aan dat de samenwerking tussen coach en pupil ten einde loopt.

,,Er is geen ruzie”, benadrukt Schoofs. ,,Integendeel. Onze samenwerking duurt nu zo’n drie jaar. Sven kwam op het juiste moment binnen. Zonder hem had ik nooit gestaan waar ik nu sta. Maar op een gegeven moment zijn er verschillen van inzicht.”

Koers

,,Irritaties. Of nou ja, irritaties. Het was meer zo dat we er andere ideeën op nahielden over de koers. Maar alles is op vriendschappelijke wijze besproken. Zonder wrok. En is het nu zo dat we elkaar wel de tijd willen geven om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.”

 Sven zal ongetwijfeld een nieuwe weg in willen slaan. Ik ben op zoek naar nieuwe begeleiding. Nieuwe coaches heb je niet zo snel gevonden in de tenniswereld. Een opzegtermijn? Ja, zo zou je het wel kunnen omschrijven. We willen alles graag netjes afsluiten.”

Regiosport