Bibiane Schoofs weet nog niet hoe haar speelschema voor de komende weken eruit ziet.
Volledig scherm
Bibiane Schoofs weet nog niet hoe haar speelschema voor de komende weken eruit ziet. © Getty Images

Bibiane Schoofs wacht nog even met bestellen vliegtickets

EDE - Tennisster Bibiane Schoofs is net terug uit Lyon, waar ze de dubbelfinale speelde met Lesley Pattinama-Kerkhove. Daarin was het duo Paar/Wachaczyk te sterk.

,,De slechtste wedstrijd bewaarden voor de finale”, merkte de Edese schamper op. ,,Maar aan de andere kant. Als we die wedstrijd in de eerste ronde hadden gespeeld, hadden we de finale ook niet gehaald.”

Het was de tweede keer dat het Nederlandse koppel de finale van een WTA-dubbelfinale haalde. Vorig jaar speelden de twee de finale van Rosmalen. En een jaar eerder won Schoofs aan de zijde van de Italiaanse Sara Errani het WTA-toernooi van Auckland.

,,We gaan in de toekomst nog wel vaker dubbelen”, voorspelde Schoofs. ,,In Rosmalen zeker. Verder hangt het ook af van onze agenda. We spelen niet dezelfde toernooien.”

Amerika

Hoe de agenda er voor Schoofs op de korte termijn uit gaat zien, is nog volstrekt onduidelijk. ,,Ik zou wat toernooien in Amerika gaan spelen, maar niemand weet hoe de situatie rond corona zich gaat ontwikkelen.”

,,Er is al een streep gegaan door Indian Wells en nog wat kleinere toernooien. Elders wordt wel gespeeld. Je zult dus net daar zijn waar het toernooi wordt gecanceld. Geen punten, geen startgeld. Dat is wel zuur.”

Op het Challenger-toernooi van Nur-Sultan (Kazachstan), waar onder meer Botic van de Zandschulp aan meedoet, wordt deze week wél gespeeld. Schoofs is voorzichtig.

,,Ik wacht nog maar even met het bestellen van mijn vliegtickets”, besloot ze. ,,Ik ben deze week in Nederland en dat is ook wel eens lekker. Ik ben dit jaar nog nauwelijks thuis geweest.”

Regiosport