Chris van Haren begint de nieuwe zaalcampagne met DVO tegen het Amsterdamse Blauw Wit.
Volledig scherm
Chris van Haren begint de nieuwe zaalcampagne met DVO tegen het Amsterdamse Blauw Wit. © Herman Stöver

Chris van Haren wil constante factor zijn bij DVO

BENNEKOM - Korfballer Chris van Haren (25), die zaterdag met DVO begint aan het nieuwe zaaljaar, noemt zichzelf een laatbloeier. ,,Ik moet het niet van mijn talent hebben. Ik zat in de jeugd nooit in districts- of nationale teams.”

Bennekommer Van Haren maakt zich wel op voor zijn zesde jaar in de Korfbal League met DVO, waar hij onder coach Richard van Vloten geen twijfelgeval is. ,,Richard geeft mij veel vertrouwen. Dat vertrouwen moet ik wel terugbetalen. Als ik zes keer iets verkeerd doe, dan moet het de zevende keer wel een keer goed gaan.”

Het gevoel bij DVO is positief richting zaalseizoen. ,,Op het veld ging het misschien wat moeizaam. We pakten onze punten, maar het liep niet lekker. In de voorbereiding op de zaal was het beter. We haalden onze percentages en speelden goed.”

DVO oefende tegen competitiegenoten DOS’46 (19-19), Fortuna (35-24 winst) en TOP (26-25 verlies) en sloot dinsdag de voorbereiding af met ruime winst af op hoofdklasser Oost-Arnhem (38-18).

Van Haren, die vorig seizoen met DVO achtste eindigde, vindt een zevende of zesde (en misschien zelfs vijfde) plaats een realistisch doel. 

Openingsduel

DVO won in 2014 voor het laatst een openingsduel. De ploeg start deze jaargang zaterdagavond tegen het Amsterdamse Blauw-Wit. ,,Die ploeg heeft deze zomer fors ingeleverd aan kwaliteit. Blauw Wit is een ploeg die wij onder ons kunnen houden.”

Van Haren geldt na het afscheid van Romy Teunissen als meest ervaren pion in de selectie. Hij heeft ook eigen doelstellingen: stabieler worden.

,,Ik scoorde twee seizoenen geleden veertien keer tegen KCC en twee weken terug twaalf tegen Fortuna. Dat is mooi. Maar als ik een week later er maar twee maak, heeft het weinig waarde. Ik moet daarin constanter worden. Het liefst tussen de vier en zes doelpunten. Als Robbe (vakgenoot de Wit, MD) er ook zoveel maakt en de dames scoren mee, dan hebben wij daar meer aan.”

Regiosport