Damiël Ermen waagt een doelpoging voor BCE'78.
Volledig scherm
Damiël Ermen waagt een doelpoging voor BCE'78. © Herman Stöver

Damiël Ermen moet wachten op bijzondere derby

WAGENINGEN - Voor basketballer Damiël Ermen stond voor vrijdagavond in de tweede divisie de speciale derby tussen Sphinx en BCE’78 geprogrammeerd. Hij is trainer bij de één (Sphinx) en speler bij de ander (BCE’78).

Die wedstrijd gaat niet door, nu door alle sportwedstrijden tot 1 april een streep is gehaald. De Nederlandse Basketbal Bond geeft gehoor aan de adviezen van de overheid en het RIVM. 

,,Meer dan logisch”, reageert Ermen. ,,Donderdag trainden we met Sphinx nog in Wageningen. Bij BCE doen we dat op maandag en woensdag.”

Het is voor Ermen doorgaans een ideale indeling van zijn sportweek. Twee keer in de twee week traint hij met de spelers van BCE’78, op twee andere avonden geeft hij in De Bongerd in Wageningen training bij Sphinx. 

,,In een normale speelronde zijn beide taken te combineren. Het is dit seizoen vier keer niet gelukt.”

Uitersten

Het is voor Ermen een seizoen van uitersten. Met BCE’78 strijdt hij om het kampioenschap in de tweede divisie B. Bij het puntloze Sphinx is het soms lastig een team samen te stellen. 

,,We moeten vaak naar Groningen. Dat is al niet ideaal en colleges vallen tegenwoordig qua tijdstip samen met trainingen. Dus de opkomst is niet groots.”

Als beide ploegen het later dit seizoen nog een keer tegen elkaar opnemen, heeft Ermen het shirt van BCE’78 aan. ,,In de heenwedstrijd was ik geblesseerd. Dus kon ik coachen bij Sphinx. Dat was lastig. Een ploeggenoot van BCE maakte een mooie dunk. Normaal zou ik juichen.”

Verdediging

,,Toen was ik boos op mijn verdediging. Straks sta ik op het veld als speler van BCE en zie ik Sphinx niet direct als tegenstander”, vertelt Ermen. 

,,Ik wil die wedstrijd gewoon winnen. Pas na afloop zal dan echt doordringen dat Sphinx onze tegenstander was. Dat kan ik prima scheiden.”

Het is de vraag of de wedstrijd opnieuw wordt vastgesteld. De bond heeft als stelregel dat duels - indien van belang voor het verloop van de competitie - worden ingehaald. 

Voor Sphinx is duidelijk dat het degradeert uit de tweede divisie. BCE’78 is met koploper Scylla (twee punten meer) in de race voor de titel. ,,We gaan zien of de derby nog een keer wordt gespeeld.”

Regiosport