Volledig scherm
Rik Keurentjes won met WSDV overtuigend van Dammend Tilburg/ © Mariska Hofman

Dammers WSDV klimmen verder na zege in Tilburg

WAGENINGEN - De dammers van ereklasser WSDV staan na hun vierde winst stevig in het linkerrijtje. 

De Wageningse damelite was in ronde zeven in Tilburg met 13-7 veel te sterk voor middenmoter Dammend Tilburg. WSDV krijgt de vijfde plaats in het vizier.

De jarige Ester van Muijen won als eerste, ze besliste haar partij met een fraaie vijfklapper en maakte het onberispelijk af. Na Van Muijen kwamen ook invaller Fred Ivens, Michiel Kloosterziel en Jan Groenendijk op winst. 

Marcel Monteba maakte een misrekening en gaf een zeker lijkende puntendeling uit handen. Aan vijf borden kwam WSDV op remise.

DES Lunteren

Hoofdklasser DES hield flink huis bij 020 2. De Lunterse damploeg versloeg de thuisploeg na een strafexpeditie en bereikte met 17-3 een monsterscore. De laagvlieger uit Amstelveen ondervond de sterkte van de koploper en moest diep buigen.

De tegenstanders werden aan enkele borden met simpele zetjes op achterstand gezet. Bij DES was de drang naar winst groot. 

Invaller Coen Bommel won net als zes teamgenoten. Alleen ten koste van Ronald van de Beek, Peter Hoogteijling en Laura Timmerman pakten de 020-reserves een punt.

Regiosport