Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

Dammers WSDV komen tekort tegen koploper

HUISSEN - De dammers van WSDV verloren in de zesde competitieronde bij koploper Huissen met 12-8. De Huissenaren, nog zonder puntverlies, waren productiever. Het tiental uit Wageningen zakt na deze eerste nederlaag van de derde naar de vierde plaats in de ereklasse.

Speler/trainer Rik Keurentjes won als enige voor WSDV. De partij van Jan Groenendijk, vlak voor zijn match met Roel Boomstra om de wereldtitel, tegen Nederlands kampioen Alexander Baljakin eindigde onbeslist. Ook Jesse van Beek, Matthias de Kruijf, Fred Ivens, Verheul en Wieger Wesselink verlieten de zaal met een puntendeling. Sterrenburg, Marcel Monteba en Jannes Kromhout werden geklopt.

DES wacht nog op de eerste winst. De damploeg uit Lunteren ondervond met 5-15 verlies bij Apeldoorn het grote krachtsverschil.

Voor DES elfde en voorlaatste bleven Harmjan Lammers, Aldert van Eck, Arjen Timmer, Ronald van de Beek en Erwin van Hierden overeind: remise. Voor Van de Beek, die tegen Jasper Lemmen een ratingverschil van bijna 300 punten overbrugde, een topresultaat. Stijn Overeem, invaller Wim Lammers, Mark Sanders, Henk Klarenbeek en Arwin Lammers moesten hun tegenstander feliciteren.

Regiosport