Volledig scherm
Rik Keurentjes op archiefbeeld. De trainer van WSDV was zeer tevreden ondanks de 9-11 nederlaag tegen landskampioen DTC. © Mariska Hofman

Damploeg WSDV laat kampioen DTC zweten

WAGENINGEN - De dammers van WSDV legden DTC het vuur aan de schenen. De landskampioen was opgelucht na de 11-9 winst in Wageningen.

WSDV beet van zich af. De jongste spelers Jan Groenendijk en Machiel Weistra pakten winst. Ook Michiel Kloosterziel had kansen. Alexander Shvartsman speelde zijn eerste thuiswedstrijd en deelde de punten met Harm Wiersma. Trainer Rik Keurentjes: ,,We verloren altijd ruim. Nu zorgden we bijna voor een verrassing.” Marcel Monteba (tegen oud-wereldkampioen Roel Boomstra), Johan Sterrenburg en Heike Verheul werden geklopt.

Voor hoofdklasser DES was de 9-11 nederlaag in Lunteren tegen Huizum Leeuwarden een tegenvaller. DES miste in Henk Klarenbeek en Harmjan Lammers twee sterke spelers. Alleen Arwin Lammers noteerde winst. Laura Timmerman en invaller Aldert van Eck verloren.

Teamleider Erwin van Hierden: ,,De Friezen zijn altijd taai. We hadden aan enkele borden voordeel, maar het sloeg niet door. We moeten in de achtervolging.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport