Volledig scherm
Daniël van Munster poseert nog een keer in het shirt van SKF. Hij vertrekt na de zomer naar De Meeuwen in Ermelo. © Herman Stöver

Daniël van Munster zoekt zijn heil buiten Veenendaal

VEENENDAAL - Ruim tien jaar was korfballer Daniël van Munster onderdeel van de selectie van SKF. Na de zomer gaat hij aan de slag bij De Meeuwen uit Putten.

Sommige SKF’ers deden na de promotie van de Veenendaler naar De Meeuwen een beetje lacherig over zijn transfer. De Puttenaren zakken mogelijk nog naar de overgangsklasse. ,,Daniël gaat het iets lager proberen.”

SKF pakte vorige week met zo op de voorlaatste speeldag de titel na de nederlaag van de laatste concurrent  DOS. ,,Het was een leuk feestje. Toen lieten we ons wel even gaan’’, blikt Van Munster terug. ,,Het was laat toen ik eindelijk op bed lag.”

Hij blikt nog even terug op het veldseizoen. ,,De eerste helft was aardig, niet supergoed. Omdat Unitas en DOS ook punten lieten liggen, hadden we alsnog een goede uitgangspositie. In de tweede helft hebben we alles gewonnen.”

De concurrentie verspeelde punten tegen ‘de kleintjes’. ,,De overwinning op Unitas zorgde voor een flinke boost. Die wedstrijden zijn altijd spannend, maar nu wonnen we in Harderwijk met 13-19.’’

Hoofdklasse

SKF speelt volgend veldseizoen in de hoofdklasse waar het - als de KNKV meewerkt - speelt tegen de streekrivalen KV Wageningen en Dalto. Dat avontuur gaat Van Munster niet meer meemaken.

Zijn nieuwe ploeg De Meeuwen staat momenteel in de hoofdklasse onder de degradatiestreep. De Puttenaren moeten volgende week winnen en hopen dat Oost-Arnhem verliest, wil Van Munster een wedstrijd tegen SKF krijgen. Zo niet, dan speelt hij net als dit jaar in de overgangsklasse.

,,Ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik twijfelde al over een langer verblijf bij SKF. Ik had het altijd naar mijn zin, maar ik miste de motivatie. Ik wilde er niet meer voor laten’’, legt Van Munster uit.

Voor hem was het tenslotte voldoende reden om uit Veenendaal te vertrekken. ,,In die periode van twijfel kwam er een appje van de hoofdtrainer van De Meeuwen en toen ging het balletje rollen. Ik denk dat een andere omgeving goed voor mij is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport