Luke Dommershuijzen (op de achtergrond) vocht tegen Hattem de nodige persoonlijke duels uit.
Volledig scherm
Luke Dommershuijzen (op de achtergrond) vocht tegen Hattem de nodige persoonlijke duels uit. © Herman Stöver

Dommershuijzen (17) symbool van vechtlust hockeyers Ede

“Het was knokken”, schoot Luke Dommershuijzen met zijn analyse direct in de roos, nadat hij met de hockeyers van Ede in eigen huis met 3-2 won van Hattem. De middenvelder, stagiair bij de handboogbond en dromend van de hoofdklasse in het hockey, stond met het uitvechten van de nodige persoonlijke duel misschien wel symbool voor de vechtlust. 

 ,,Het was ook slordig van onze kant. Vooral de passing liet vaak te wensen over. Op basis van wilskracht pakten we de winst. We schakelden ook de emoties uit.” Dommershuijzen, zelf nog maar zeventien jaar jong, verwees naar een fase voor rust waarin Ede tot twee keer toe op achterstand kwam. Na de tweede Hattemse treffer richtten de Edenaren hun pijlen op zichzelf. ,,Nergens voor nodig”, vond de jongste van de Edese selectie. ,,We zouden onze kansen heus nog wel krijgen. Ik ben in ieder geval trots op de instelling die we hebben getoond.” 

Zelf droomt Dommershuijzen van de hoofdklasse. Maar eerst wil hij met Ede schitteren. “Er zit nog zeker rek in”, besloot Dommershuijzen. “De nieuwe jongens moeten hun draai nog enigszins vinden, maar dat is nog maar een kwestie van tijd. Hopelijk kunnen we nog een fraaie serie neerzetten.”

Hij wil ook werk maken van zijn maatschappelijke loopbaan. ,,Mijn stage loopt in januari ten einde”, ging de student marketingmanagement verder. ,,Boeiende stage trouwens. De handboogbond is een bond die veel zelf moet regelen. Ik zie nu met eigen ogen hoe goed het allemaal in het hockey geregeld is. Nee, zelf stond nog nooit met pijl en boog in handen. Wel eens gekeken uiteraard. Je bent continu op jezelf aangewezen. Wij kunnen nog terugvallen op onze teamgenoten. Al zit ik zelf niet in de wedstrijd, dan kunnen we toch een positief resultaat neerzetten. Interessant om die twee werelden van dichtbij mee te maken.”

Regiosport