Volledig scherm
KV Wageningen-speler Jasper Broenink in actie in een eerder duel. Archieffoto. © Herman Stöver

Drie op een rij voor KV Wageningen

WAGENINGEN - De korfballers van Wageningen blijven ongeslagen in de Hoofdklasse. De ploeg van Jacko Vermeer won thuis op het veld met 26-19 van KVA uit Amstelveen. Makkelijk ging het niet.

Wageningen keek in de eerste helft tegen een 5-9 achterstand aan. Door het inbrengen van Jasper Broenink kwam Wageningen terug, waarna ze de rust in gingen met 10-10. Na de pauze werd het fysieke verschil uitbetaald in een derde achtereenvolgende overwinning.

Doelpunten KV Wageningen: Jasper Broenink 6, Luuk van de Kuilen 5, Rik Brouwer 4, Steven Landman 4, Dide van Eck 3, Sandra Bukman, Pia Donkers, Rinske van Haarlem, Marvyn Toonen.

In Bennekom was er ook feeststemming. DVO boekte bij KZ een knappe 24-25 overwinning. Door de zege stijgt de Bennekomse formatie in de Ereklasse naar de tweede plaats achter topfavoriet PKC.

De hele wedstrijd waren er minieme verschillen tussen beide ploegen. Met rust leidde DVO met twee punten verschil, maar KZ kwam langszij en pakte onder andere een 16-14 voorsprong. Tot het eind bleef het spannend. Met nog anderhalve minuut te gaan, besliste Brent Struyf de wedstrijd

Doelpunten DVO: José Alvarez Andres 5, Hester Heitink 5, Brent Struyf 5, Dennis Brunt 4, Fleur Hoek 3, Romy Teunissen 2, Koen van Roekel.

Lees de uitgebreide verslagen maandag in de Vallei-editie van De Gelderlander.

Regiosport