Volledig scherm
© Tamara Reijers

DVO begint met nederlaag, SKF wint wel

SASSENHEIM - DVO is het veldkorfbaleizoen begonnen met een 26-19 nederlaag. In de ereklasse moest het team van coach Gerald Aukes zijn meerdere erkennen in zaalkampioen TOP.

Op basis van de eerste helft was Aukes zeer tevreden over de uitvoering bij de Bennekomse formatie. Hij vond dat zijn ploeg voor rust uitstekend combinatiespel liet zien en dat TOP goed onder druk werd gehouden. Dat resulteerde in een positieve ruststand: 9-11. Na de pauze kwam de ervaring, routine en kracht van TOP naar boven, terwijl DVO zelf nog weinig tot goede aanvallen kon komen.

Aukes voerde noodgedwongen mutaties door in zijn team. Marijn van den Goorbergh en Bob Gerritsen kampen met een blessure.

Doelpunten DVO: Brent Struyf 5, Koen van Roekel 4, Fleur Hoek 4, José Alvarez Andres 3, Chris van Haren 2, Romy Teunissen.

Het eerste duel van SKF in de overgangsklasse is geëindigd in een 21-16 overwinning. Drachten werd op sportpark De Groene Velden opvallend eenvoudig aan de kant gezet.

Na de degradaties van vorig seizoen van de Veenendaalse formatie, op zowel het veld als in de zaal, was deze overwinning bij de start van een nieuwe campagne op het kunstgras zeer welkom.

Doelpunten SKF: Kevin IJzerman 5, Sytse de Jong 4, Bram Grijzenhout 3, Daniel van Munster 3, Vera van Ekris 2, Anne-Bertien de Vente 2, Karin van den Brink, Marloes van Mil.

Regiosport