Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen DVO en Blauw-Wit. Chris van Haren (nummer 7) werd door het publiek verkozen tot ‘Player of the match’. © Herman Stöver

DVO beleeft na lang wachten een succesvolle start

BENNEKOM - Sinds 2014 won DVO niet in de openingsronde, dit seizoen starten de Bennekommers met een goede overwinning op Blauw-Wit: 30-24.

Achtereenvolgens verloor DVO van Dalto, KZ, DOS’46 en KCC. Geen absolute toppers en ook dit seizoen valt Blauw-Wit in die categorie. Ondanks de negatieve reeks was het vertrouwen wel groter dan de afgelopen jaren. DVO werd vorig seizoen moeiteloos achtste, draaide een goede voorbereiding, kwam steeds beter in het spel en trof in Blauw-Wit een tegenstander in verval aangezien het deze zomer een totale leegloop had. ,,Zij zijn dit jaar wel een vechtmachine die tot de laatste seconden blijven vechten”, zag trainer Richard van Vloten in de voorbereiding. ,,Wij moesten er zelf ook hard voor werken.”

De wedstrijd tussen DVO en Blauw-Wit begon in hoog tempo. Binnen negen minuten stond het 11-6. In de resterende zestien werd maar tien keer gescoord met 15-12 als ruststand. In de tweede helft, die een wat gelijkmatiger verdeling kende, hield DVO de voorsprong en eindigde de tweede helft met identieke cijfers. 

Van Vloten was ‘tevreden’ over de wedstrijd: ,,We maken dertig doelpunten. Dat is keurig. Ik vind wel dat wij teveel doelpunten tegen kregen. Als ik de kwaliteiten van beide ploegen tegenover elkaar uitzet, hadden wij ze onder de twintig moeten houden en dan hebben we een verschil van tien. Dat is een kritiekpunt.” Volgende week neemt DVO het op tegen titelfavoriet TOP.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 11, Robbe de Wit 8, Koen van Roekel 4, Chris van Haren 3, Renée van Ginkel 2 en Roos Scherrenburg 2

Regiosport